среда, 30. јануар 2013.

opisanie na alkoholnata zavisimost


ОПИСАНИЕ НА АЛКОХОЛНАТА ЗАВИСИМОСТ

Алкохолната зависимост е деликатна тема. Алкохолът е достъпен на всеки и защо да не се изпие чаша бира в горещ ден или чаша вино вечер с приятели? Проблемът е следния, на някои хора алкохолът придава приятни моменти, а на други години пълни със сълзи и скандали. „Ако не можеш да пиеш, недей да пиеш.” Казва народната мъдрост. Кота тогава би трябвало да се замислим и да се спрем?
лечение наркомании клиника - е модерен лечебен център за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.

Лечение на алкохолната зависимост се състои от две фази: хоспитализация и амбулаторното лечение .

Хоспитализацията включва: диагностика, дезинтоксикация,N.E.T. терапия, информационна терапия,Протокол Campral , психотерапия ,блокада с медикаменти, дисулфирам...

zaguba na kontrol pri upotreba na alkohola


ЗАГУБА НА КОНТРОЛ ПРИ УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛА


Това е най-ранната и най-важната характеристика на пристрастяването. Повечето хора са безразлични към алкохола. Така например, ако е поканен на сватба или слава, човек изпива 2-3 чашки, леко се напива, повдига му се настроението, после минава на сок или нещо друго безалкохолно и спокойно и на себе си продължава по нататък. При хора със зависимост се получава по друг сценарий. Пийнал, харесало му, пийнал повече, че още повече, на края на следващия ден му става лошо, неудобно  и се срамува.

След като губи мярка за контрол върху степента на интоксикация, пациентът все по често се сблъсква със следните симптоми.

Международна клиника за лечение на пристрастяване "д-р Воробьов" е модерен лечебен център за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.


promjana na pobedenieto v netrezvo sjastojnie


ПРОМЯНА НА ПОВЕДЕНИЕТО В НЕТРЕЗВО СЪСТОЯНИЕ


Пиян човек е съвсем друг човек. След време характера на алкохолната интоксикация се променя. Появява се раздразнителност, чувство за неудовлетвореност, стремеж да се докаже на другите че те не са прави, конфликти с тях. Човек все повече в пияно състояние прави и говори неща които никога не направил или казал когато е трезвен. На този етап, човек обикновено сяда в колата пиян и катастрофира. А след известно време не си спомня определени моменти.












Лечение на алкохолната зависимост се състои от две фази: хоспитализация и амбулаторното лечение .
Хоспитализацията включва: диагностика, дезинтоксикация,N.E.T. терапия, информационна терапия,Протокол Campral , психотерапия ,блокада с медикаменти,дисулфирам...

oformjene na neobhodimosta za alkohol


ОФОРМЯНЕ НА НЕОБХОДИМОСТТА ЗА АЛКОХОЛ


Независимо от очевидните негативни последици, на искането от страна на близките за спиране на алкохола, образува се една нужда за все по-често усещане на приятното действие на алкохола. Образува се желание, психологическа нужда за алкохол. В Русия има поговорка: „ Ако съществува желание, ще се намери и повод.” И наистина, вече не е необходим повод за да се пие, все по-малко значение има компанията, обстановката, мястото където човек пие. Правят се извинения от типа: „стресиран съм, никой не ме разбира, вие ме изнервихте и т.н.” Разбира се проблемът е в самия пациент, във болестта, неспособността да се овладее. Подобни извинения са механизъм на психологическа отбрана, опит да се обвинят близките.















Международна клиника за лечение на пристрастяване "д-р Воробьов" е модерен лечебен център за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.

promeni v licnosta


ПРОМЕНИ В ЛИЧНОСТТА

лечение наркомании клиника - е модерен лечебен център за лечение на зависимост от наркотици и алкохол.

Алкохолът, както и всяко психоактивно вещество, променя човека. Дори някога преди човек да е имал планове, да е уважавал семейството, кариерата, репутацията, спортувал, след време всичко това е почнала да му се вижда глупаво и ненужно. Основно място в ценностната система заема алкохолът. Ето защо започва социалната деградация – загуба на семейството, работа, социален статус. Пиянството се превръща в основна цел в живота на алкохолика.


Лечение на алкохолната зависимост се състои от две фази: хоспитализация и амбулаторното лечение .
Хоспитализацията: диагностика, N.E.T. терапия, дезинтоксикация,Протокол Campral , психотерапия, информационна терапия,блокада с медикаменти,дисулфирам...

oformjane na fiziceska zavisimost ot alkohola


ОФОРМЯНЕ НА ФИЗИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ ОТ АЛКОХОЛА


Общоизвестно е, че когато човек поема големи количества алкохол, на другия ден, при изтрезняване има серия от няколко неприятни симптоми: изнервен е, усеща вътрешно треперене, тремор, усилено сърцебиене, гадене, виене на свят, потене. Това е т. нар. махмурлук. С годините тези симптоми стават все по-интензивни и човек все по-трудно понася махмурлука, почва да търси средства които би му помогнали да се справи с абстинентния синдром. И намира го в това, че като изпие по някое време още малко алкохол се чувства по-добре. По този начин се стига до редовната употреба на алкохола, когато на човек са му нужно бира, вино или водка за да се чувства нормално и да няма махмурлук. Донякъде човек сутринта може да се кълне че повече няма да пие, само след няколко часа ще почне да търси алкохол.

клиника за лечение на Зависимост "д-р Воробьов" е модерен лечебен център за лечение на зависимост от  наркотици и  алкохол.

posledici na hronicno alkoholizirane


ПОСЛЕДИЦИ НА ХРОНИЧНО АЛКОХОЛИЗИРАНЕ


Става въпрос за т.нар. трети етап на алкохолна зависимост. До този момент промените в организма са станали необратими. Поради нарушена обмяна на веществата, храненето,токсичните ефекти на алкохола променя се външния вид на пациента – кожа, лице, явява се тремор, променят се движенията. Страда паметта, висшата нервна дейност, започва да се разпада личността, склероза. Вътрешните органи – черния дроб, кръвоносните съдове, сърцето са унищожени и за съжаление животът на пациентът е към края си.

Разбира се лечението може да обърне този процес, но проблемът е в това че за дълго време пациентът отказва лечение защото не се чувства болен. По нататък ние даваме съвети за това как да помогнете на човека, който е скъп за вас, а влязъл в капана на зависимостта и как да избегнете манипулациите от негова страна. 
Международна клиника за лечение на пристрастяване "д-р Воробьов" е модерен лечебен център за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.

благодаря

благодаря за отговора, ще ти се обадя в следващите 24 часа